Odlučili ste pripremiti gulaš, ali ne znate kakvo meso je najbolje za gulaš. Kako bi gulaš bio ukusan i ispunio sva svoja očekivanja vrlo je važno kakvo meso ste odabrali za gulaš.
Kakvo meso je najbolje koristiti za gulaš? Govedina i teletina, kao i svinjetina, janjetina, ovčetina ili konjsko meso mogu se koristiti za gulaš. Meso u gulašu mora biti mekano i topiti se u ustima. Smatra se da je goveđe meso najbolje meso za gulaš.
Sve tetive koje bi mogle biti prisutne pretvaraju se u prirodnu želatinu tijekom pirjanja i tako vežu umak. Meso postaje vrlo mekano i mrvljivo zbog dugog vremena kuhanja.
Najbolje meso za gulaš je, primjerice, iz vrata kod teletine, kod junetine od rebra i lopatice. Tipični sastojci za gulaš su luk i paprika. Dodavanje kima, češnjaka, krumpira ili gljiva ovisi o regionalnim varijacijama i osobnim preferencijama.
Stoga ako ste se pitali kakvo meso za gulaš koristiti odgovor je govedina i teletina.