Meso za gulaš /

Kakvo meso koristiti za savršen gulaš?

Image
Foto: Pixabay

Gulaš je vrlo popularno jelo, ali često se javi problem kod odabira pravog komada mesa. Saznajte kakvo meso za gulaš će dati najbolji okus ovom jelu.

2.3.2022.
10:34
Pixabay
VOYO logo

Odlučili ste pripremiti gulaš, ali ne znate kakvo meso je najbolje za gulaš. Kako bi gulaš bio ukusan i ispunio sva svoja očekivanja vrlo je važno kakvo meso ste odabrali za gulaš.

Kakvo meso je najbolje koristiti za gulaš? Govedina i teletina, kao i svinjetina, janjetina, ovčetina ili konjsko meso mogu se koristiti za gulaš. Meso u gulašu mora biti mekano i topiti se u ustima. Smatra se da je goveđe meso najbolje meso za gulaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve tetive koje bi mogle biti prisutne pretvaraju se u prirodnu želatinu tijekom pirjanja i tako vežu umak. Meso postaje vrlo mekano i mrvljivo zbog dugog vremena kuhanja.

Najbolje meso za gulaš je, primjerice, iz vrata kod teletine, kod junetine od rebra i lopatice. Tipični sastojci za gulaš su luk i paprika.  Dodavanje kima, češnjaka, krumpira ili gljiva ovisi o regionalnim varijacijama i osobnim preferencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga ako ste se pitali kakvo meso za gulaš koristiti odgovor je govedina i teletina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo