Kuharica /

Kratki vodič i savjeti kako zgusnuti bešamel

Image

Pripremili ste bešamel prema uobičajenom receptu, ali se nije zgusnuo? Kako zgusnuti bešamel umak?

9.9.2022.
13:45
VOYO logo

Kada kuhate bešamel po receptu, nakon što ste dodali svo mlijeko i smjesa se krčkala oko 5 minuta, umak se neće zgusnuti. Što napraviti kada se bešamel umak neće zgusnuti? Dobra vijest je da su bešamel umaci vrlo stabilni i da ih je lako popraviti ako stvari krenu po zlu. Pogledajte kako zgusnuti bešamel umak.

Prvi način kako zgusnuti bešamel umak je sljedeći. Zakuhajte još malo brašna s maslacem u posebnoj posudi kuhajući jednake dijelove maslaca i brašna na srednje jakoj vatri dok ne dobiju žutu boju. Umutite u rijetki umak. Zakuhajte i miješajte 5 minuta dok umak ne postigne željenu gustoću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi vam bešamel bio gušći bez dodavanja brašna, smanjite vatru i kuhajte umak uz miješanje. To omogućuje isparavanje kako bi se smanjio i zgusnuo umak, iako će za to trebati puno više vremena.

Sada znate kako dobiti savršenu konzistenciju za svoj bešamel umak, odnosno kako zgusnuti bešamel umak. Bešamel umak isprobajte u receptu ili ga pretvorite u umak od sira dodavanjem malo vašeg omiljenog sira. Također možete zamrznuti svoj bešamel umak, tako da ga uvijek imate pri ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo