Stvrdnjavanje proizvoda je prvi u nizu način kako zaštititi krumpir od klijanja.
Kako bi se spriječilo nicanje krumpira, domaći krumpir treba sušiti na relativno toplom mjestu prije nego što se pohrani u hladnjak. Stavite svoje neoprane mlade krumpire u plitke slojeve i osušite ih u tamnom području. Ostavite krumpir da se stvrdne otprilike 10 dana. Za to vrijeme iz krumpira će se osušiti nešto vlage, a koža će im postati čvršća.
Čuvanje na nižim temperaturama je isto jako dobra opcija kako zaštititi krumpir od klijanja.
Krumpir prirodno stvara klice 30 do 140 dana nakon berbe. Klijanje možete odgoditi pohranjivanjem krumpira na mjesto s niskom temperaturom i 85-postotnom vlagom. Držite ih podalje od izvora svjetlosti, koji izazivaju nicanje. Za to je idealno mjesto podrum Čuvanje krumpira u hladnjaku također je opcija ako slučajno imate dodatni hladnjak.
Praćenje kvalitete je najvažnija stvar zaštite krumpira od klijanja.
Evo kako zaštititi krumpir od klijanja praćenjem kvalitete. Ako unatoč vašim naporima, vaš krumpir i dalje nikne u skladištu, pregledajte spremljene krumpire barem jednom mjesečno i uklonite sve njihove zelene klice. Krumpir je upotrebljiv sve dok ne promijeni boju ili ne postane mekan i kašast. Prilikom vađenja klica bacite mekane krumpire i one koji imaju tamne ili zelene mrlje. To su sve trikovi kako zaštititi krumpir od klijanja.