Najbolji način čuvanja bresaka tijekom zimskih mjeseci je njihovo zamrzavanje. Kako na najbolji način zamrznuti breskve?
Kako zamrznuti breskve s kožom
Breskve (s korom) možete zamrznuti cijele, prepolovljene ili narezane! Samo dobro operite breskve i osušite ih tapkanjem. Ako koristite polovice ili kriške, breskvama izvadite koštice i narežite ih na polovice ili kriške.
Položite breskve u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Zamrznite dok ne postane čvrsto, oko 4-8 sati. Premjestite smrznute breskve u vrećicu za zamrzavanje s oznakom datuma.
Kako zamrznuti breskve blanširane + oguljene
Zakuhajte lonac s vodom na srednje jakoj vatri te sa strane hladnu vodu. Nožem za guljenje napravite mali, plitki X na donjem kraju svake breskve. Spustite breskve u kipuću vodu i ostavite ih 30 sekundi.
Koristite šupljikavu žlicu za prebacivanje breskvi u kupku s ledenom vodom. Nježno istrljajte kožu s breskvi i ogulite je rukama. Zgnječite breskve i stavite ih u vrećicu kako biste zamrznuli breskve.