Predjelo /

Kako zakuhati juhu i pripremiti odlično predjelo

Image
Foto: Pixabay

Juha se najčešće nalazi na jelovniku kao predjelo. Kako bi bila potpuna može se zakuhati s rezancima ili knedlama. Kako zakuhati juhu?

30.5.2022.
13:19
Pixabay
VOYO logo

Bistra juha za razliku od krem juhe najčešće se posluži zakuhana s tjesteninom ili knedlima. Postoje različite vrste rezanaca i knedli koje će dati puni okus svakoj bistroj juhi. Kako zakuhati juhu uz pomoć kendla od griza?

Za pripremu knedli od griza potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • griz
  • malo ulja
  • sol

Priprema knedla od griza:

U manju posudu razbite dva jaja i umutite ih. Dodajte prstohvat soli polako dodajte griz. Količinu griza odredite sami. Morate dobiti gustu smjesu. Na kraju u smjesu dodajte malo ulja i se izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite knedle od griza neka odstoje nekoliko minuta prije nego s njima zakuhate juhu. Nakon nekoliko minuta uzmite malu žlicu i oblikujte knedle pomoću žličice.

Ostavite 5 minuta juhu neka lagano kuha i nakon toga je spremna za posluživanje. Knedli od griza samo su jedan od načina kako možte zakuhati juhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo