Bistra juha za razliku od krem juhe najčešće se posluži zakuhana s tjesteninom ili knedlima. Postoje različite vrste rezanaca i knedli koje će dati puni okus svakoj bistroj juhi. Kako zakuhati juhu uz pomoć kendla od griza?
Za pripremu knedli od griza potrebni su sljedeći sastojci:
- 2 jaja
- griz
- malo ulja
- sol
Priprema knedla od griza:
U manju posudu razbite dva jaja i umutite ih. Dodajte prstohvat soli polako dodajte griz. Količinu griza odredite sami. Morate dobiti gustu smjesu. Na kraju u smjesu dodajte malo ulja i se izmiješajte.
Ostavite knedle od griza neka odstoje nekoliko minuta prije nego s njima zakuhate juhu. Nakon nekoliko minuta uzmite malu žlicu i oblikujte knedle pomoću žličice.
Ostavite 5 minuta juhu neka lagano kuha i nakon toga je spremna za posluživanje. Knedli od griza samo su jedan od načina kako možte zakuhati juhu.