Predjelo /

Kako zakuhati juhu i pripremiti odlično predjelo

Image
Foto: Pixabay

Juha se najčešće nalazi na jelovniku kao predjelo. Kako bi bila potpuna može se zakuhati s rezancima ili knedlama. Kako zakuhati juhu?

30.5.2022.
13:19
Pixabay
VOYO logo

Bistra juha za razliku od krem juhe najčešće se posluži zakuhana s tjesteninom ili knedlima. Postoje različite vrste rezanaca i knedli koje će dati puni okus svakoj bistroj juhi. Kako zakuhati juhu uz pomoć kendla od griza?

Za pripremu knedli od griza potrebni su sljedeći sastojci:

  • 2 jaja
  • griz
  • malo ulja
  • sol

Priprema knedla od griza:

U manju posudu razbite dva jaja i umutite ih. Dodajte prstohvat soli polako dodajte griz. Količinu griza odredite sami. Morate dobiti gustu smjesu. Na kraju u smjesu dodajte malo ulja i se izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite knedle od griza neka odstoje nekoliko minuta prije nego s njima zakuhate juhu. Nakon nekoliko minuta uzmite malu žlicu i oblikujte knedle pomoću žličice.

Ostavite 5 minuta juhu neka lagano kuha i nakon toga je spremna za posluživanje. Knedli od griza samo su jedan od načina kako možte zakuhati juhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo