Mnogi poznati kuhari u svojim kuharicama i emisijama detaljno objašnjavaju kako začiniti gljive. Iako sve to izgleda vrlo teško i zahtjevno, mi smo se uvjerili da kako začiniti gljive je zapravo vrlo lagano. Ako se prati nekoliko jednostavnih koraka kako začiniti gljive, s ničime ne možete pogriješiti.
Prvi korak kojeg i poznati kuhari napominju je da se gljive, kako bi bile dobro začinjene, odnosno kako bi dobro upile začine, ne smiju isprati. Bolji je odabir oguliti vanjski sloj gljive, a zatim ju krenuti pripremati. Kako začiniti gljive, ovisi o načinu na kojeg ćete ju pripremiti. Ako ćete ispeći gljive u pećnici ili na roštilju, dovoljno je da iz zalijte s malo maslinova ulja. Ako ćete ih ipak dinstati, možete ih posoliti nakon što puste svoju tekućinu.
Ova dva načina najbolja su za to kako začiniti gljive, a kao što vidite i vrlo jednostavni!