Pčelinji proizvodi / Kako vratiti kristalizirani med u tekuće stanje?

Image
Foto: Pixabay

Kristalizacija meda prirodan je proces koji se događa kad šećeri u medu kristaliziraju. Kako vratiti kristalizirani med u tekuće stanje?

4.7.2023.
14:27
Pixabay
VOYO logo

Kako biste vratili kristalizirani med u tekuće stanje, stavite staklenu posudu s kristaliziranim medom u veću posudu napunjenu toplom vodom.

Držite temperaturu vode niskom, ispod 45°C, kako biste sačuvali nutritivne vrijednosti meda. Nježno miješajte med dok se ne vrati u tekuće stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je ambalaža vašeg meda sigurna za sunčevu svjetlost, ostavite staklenku na suncu nekoliko sati. Toplina sunca će potaknuti med da se otopi i pretvoriti ga u tekuće stanje.

Držite kristalizirani med na toplom mjestu u vašem domu, poput blizu radijatora ili peći. Toplina će potaknuti razgradnju kristala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vraćanje meda nikako nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu, jer visoke temperature mogu uništiti enzime i nutrijente u medu. Nakon što ste vratili med u tekuće stanje, možete ga ponovno uživati u njegovom blagotvornom okusu i mnogim zdravstvenim prednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo