Ušećerena kora od naranče odličan je način konzerviranja naranče. Kako pravilno ušećeriti koru od naranče? Za šećerenje kore od naranče potrebne su vam samo naranče i šećer.
Ušećerena kora naranče – sastojci:
- 3 naranče
- 2 čaše šećera
Kako ušećeriti koru od naranče:
Malim oštrim nožem izrežite koru s naranče na trake. Pomiješajte 3/4 šalice šećera i 3/4 šalice vode i lagano kuhajte dok se šećer ne otopi.
Dodajte koricu naranče i kuhajte dok kora ne omekša i sirup se zgusne.
Ocijedite sirup od narančine kore. Na limu za pečenje rasporedite koricu naranče i pospijte sa šalicom šećera.
Uklonite koru sa šećera i stavite ih na foliju, odvajajući trake. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi barem jedan dan, dok se premaz ne osuši.