Sipa je popularno jelo za sve obožavatelje morskih plodova, međutim priprema sipe može biti komplicirana. Meso sipe se mora omekšati prije kuhanja. To se može učiniti nježnim lupanjem mesa plosnatim čekićem i mariniranjem u mlijeku. No, kako očistiti sipu?
Kada želite očistiti sipu najprije uklonite glavu, utrobu i pipke s tijela sipe. Uhvatite sipu jednom rukom, a drugom rukom posegnite unutar tijela, koristeći prste kako biste lagano izvukli utrobu. Skinite kožu sa sipe te isperite pod hladnom tekućom vodom i odbacite kožu.
Sljedeće što trebate učiniti kada želite očistiti sipu je ukloniti vrećicu sa tintom. Uska vrećica za tintu pričvršćena je za glavu, a može se zadržati i koristiti za umake. Ako je vrećica puknuta, tinta se može isprati hladnom tekućom vodom bez utjecaja na kvalitetu sipe. Ovaj način kako očistiti sipu već je gotov. Za pripremu izrežite pipke i krakove s glave jer se oni mogu jesti.
Planirate pripremiti svježu sipu za večeru, ali niste sigurni kako očistiti sipu? Otkrijte kako očistiti sipu na jednostavan način.