Želite osušiti bosiljak? Imajte ovo na umu: Osušeni bosiljak prilično je bez okusa. Žalosno je izgubiti sav sjajan okus bosiljka kad ga osušite. Kao što smo rekli, pesto je mnogo bolji način za očuvanje tog izvrsnog okusa. S druge strane, ovaj osušeni bosiljak djeluje baš kao i suhi bosiljak koji ćete pronaći u trgovini! Možete ga koristiti u bilo kojem receptu koji zahtijeva sušeni bosiljak, poput talijanskih začina ili na pizzi s bosiljkom ili tikvici na žaru. Dakle, nije loša ideja!
Kako osušiti bosiljak?
Listove bosiljka operite i osušite. Uklonite ih sa stabljike. Stavite onoliko koliko ih stane na jedan sloj između papirnih ubrusa na tanjuru. Uključite mikrovalnu pećnicu na 45 sekundi. Uklonite ploču, raširite lišće u jednom sloju. Ponovno mikrovalnu pećnicu još 30 sekundi. Ponovno uključite mikrovalnu pećnicu još jedan interval od 30 sekundi. U ovom trenutku lišće treba smežurati i uglavnom osušiti. Ako nije, nastavite kuhati u intervalima od 10 sekundi dok ne postanu.
Potpuno ohladiti kako bi postalo savršeno hrskavo: listovi će postati hrskavi dok se hlade. Zatim ga razmrvite prstima za upotrebu u receptima. Također možete promisliti želite li zaista sušiti bosiljak jer ipak to nije najbolji način za njegovo očuvanje.
Najbolji način očuvanja bosiljka
Zamrznite ga kao pesto. U redu, razgovarajmo o očuvanju bosiljka na trenutak. Mislite da želite osušiti bosiljak. No, najbolji i najbolji način da zadržite sav taj okus bosiljka? Napravite pesto. Pesto zadržava sav onaj papreni okus ove lisnate biljke i lijepo se smrzava. Osušenom bosiljku nedostaje puno njegovog pravog okusa, ali kako god vi želite, sada ste saznali kako sušiti bosiljak.