Kako sušiti bosiljak /

Praktični savjeti kako sušiti i čuvati bosiljak

Image

Kako sušiti bosiljak? Donosimo savjete kako sušiti bosiljak.

30.9.2021.
11:35
VOYO logo

Želite osušiti bosiljak? Imajte ovo na umu: Osušeni bosiljak prilično je bez okusa. Žalosno je izgubiti sav sjajan okus bosiljka kad ga osušite. Kao što smo rekli, pesto je mnogo bolji način za očuvanje tog izvrsnog okusa. S druge strane, ovaj osušeni bosiljak djeluje baš kao i suhi bosiljak koji ćete pronaći u trgovini! Možete ga koristiti u bilo kojem receptu koji zahtijeva sušeni bosiljak, poput talijanskih začina ili na pizzi s bosiljkom ili tikvici na žaru. Dakle, nije loša ideja!

Kako osušiti bosiljak?

Listove bosiljka operite i osušite. Uklonite ih sa stabljike. Stavite onoliko koliko ih stane na jedan sloj između papirnih ubrusa na tanjuru. Uključite mikrovalnu pećnicu na 45 sekundi. Uklonite ploču, raširite lišće u jednom sloju. Ponovno mikrovalnu pećnicu još 30 sekundi. Ponovno uključite mikrovalnu pećnicu još jedan interval od 30 sekundi. U ovom trenutku lišće treba smežurati i uglavnom osušiti. Ako nije, nastavite kuhati u intervalima od 10 sekundi dok ne postanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuno ohladiti kako bi postalo savršeno hrskavo: listovi će postati hrskavi dok se hlade. Zatim ga razmrvite prstima za upotrebu u receptima. Također možete promisliti želite li zaista sušiti bosiljak jer ipak to nije najbolji način za njegovo očuvanje.

Najbolji način očuvanja bosiljka

Zamrznite ga kao pesto. U redu, razgovarajmo o očuvanju bosiljka na trenutak. Mislite da želite osušiti bosiljak. No, najbolji i najbolji način da zadržite sav taj okus bosiljka? Napravite pesto. Pesto zadržava sav onaj papreni okus ove lisnate biljke i lijepo se smrzava. Osušenom bosiljku nedostaje puno njegovog pravog okusa, ali kako god vi želite, sada ste saznali kako sušiti bosiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo