Da biste spremili sirove sjemenke bundeve, prvo ih morate osušiti u pećnici ili dehidratoru . Da biste to učinili, prebacite očišćene sjemenke u pleh i pecite ih na 120°C jedan sat dok ne postanu hrskave.
Pustite da se potpuno ohlade. Zatim prebacite suhe sjemenke bundeve u hermetički zatvorenu posudu ili vrećicu za pohranu. Pečenje sjemenki bundeve malo je drugačije od sušenja sjemenki bundeve u pećnici. Pečenje sjemenki bundeve zahtijeva višu temperaturu kako bi se ne samo osušile, već i da bi bile super hrskave pa neka temperatura bude bliža 180°C. Stavite sjemenke bundeve u zagrijanu pećnicu. Provjerite ih nakon 10 minuta. Promiješajte. Pazite da se ravnomjerno peku. Vratite ih u pećnicu još nekoliko minuta.
Neka se peku oko 15 do 20 minuta. Nakon što su sjemenke bundeve pečene i začinjene, spremite ih u hermetički zatvorenu posudu ili vrećicu.