Čuvanje medvjeđeg luka /

Kako spremiti medvjeđi luk za zimu?

Image
Foto: pixabay

Medvjeđi luk možete koristiti i tijekom zimskih mjeseci, potrebno ga je pravilno spremiti. Kako spremiti medvjeđi luk za zimu?

4.6.2022.
15:51
pixabay
VOYO logo

Kada pohranjujete medvjeđi luk za zimu, odrežite stabljike medvjeđeg luka na 2,5 cm iznad lukovice. Prilikom spremanja medvjeđeg luka za sljedeću godinu, lukovice je potrebno prvo očistiti.

Spremanje lukovica jednostavno uključuje sušenje medvjeđeg luka na suhom, toplom, tamnom i prozračenom prostoru nekoliko tjedana. Pravilno spremanje lukovica medvjeđeg luka ključno je za spremanje za zimu. Ako se suše na otvorenom, lukovice mogu dobiti opekline, a slabo prozračena područja mogu uzrokovati bolesti i plijesan. Objesite lukovice medvjeđeg luka o stabljike u tamnom, prozračnom prostoru , to je jedna od najboljih metoda. Sušenje će trajati od 10 do 14 dana. Lukovice medvjeđeg luka će se uspješno osušiti kada se, središte stabljike očvrsne, a vanjska ljuska postane suha i hrskava. Ako spremate medvjeđi luk na temperaturama 20 do 30 stupnjeva celzijeva, lukovice će početi propadati, omekšavati i smežurati se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spremanje za zimu, medvjeđi luk treba čuvati na temperaturama između -1 do 0 stupnjeva celzijeva u dobro prozračenom prostoru i očuvat će se šest do osam mjeseci, tako da ćete ga imati cijelu zimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo