Celer je zeljasta biljka koja je oduvijek cijenjena u društvu jer je bogata nutritivnim vrijednostima, vrlo zdrava i pomaže u čišćenju organizma. Problem koji se nailazi s ovom biljkom jest kako spremiti celer da bude fin s obzirom na to da ima svoj specifični okus.
Postoji najjednostavniji način kako spremiti celer, a da ga možete konzumirati svakodnevno. Naime, ako odaberete taj recept za to kako spremiti celer, moći ćete ga konzumirati kao predjelo s različitim namazima, kao prilog ili kao snack to-go.
Da biste spremili celer na što jednostavniji način, treba vam:
- 1 korijen celera
- Sol
- Peršin
- Slatka crvena paprika
- Maslinovo ulje
- Voda
Celer očistite, ogulite i narežite na štapiće. Prokuhajte ga 5 minuta nakon vrenja, izvadite i ohladite. Začinite ga začinima prema želji (npr. sol, peršin, slatka crvena paprika) i stavite peći na 200 stupnjeva 10 minuta, odnosno dok celer ne poprimi hrskavost i zlatnu boju.
Ako odaberete ovaj način za to kako spremiti celer, budite sigurni da ne možete pogriješiti!