Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Savjeti za spremanje artičoka

Ne stignete iskoristiti sve artičoke? Postoji jednostavan način kako spremiti artičoke da ostanu jednako ukusne kao i svježe.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Artičoke su popularno povrće. Sastojak su brojnih recepata. Kako spremiti artičoke da ne izbuge okus i nutritivna svojstva?

Artičoke je najbolje držati u zamrzivaču na taj način zadržat će svoja osnovna svojstva. Kako biste spremili artičoke u zamrzival najprije im uklonite listove. Nakon toga artičoke dobro isperite hladnom vodom. Sljedeći korak kako spremiti artičoke je blanširanje. Artičoke možete blanširati u dvije litre vode, žlici askorbinske kiseline i pola šalice limunovog soka. Proces blanširanja sprječava bilo kakvu promjenu boje koja bi mogla nastati u razdoblju skladištenja. Artičoku trebate samo blanširati nekoliko minuta prije nego što je izvadite i osušite ručnikom.

Posljednji korak kako spremiti artičoke je zamrzavanje. Artičoke jednostavno stavite u vrećice za zamrzivanje te zavežite. Ovaj način spremanja artičoka je najbolji jer u zamrzivaču mogu stajati do 6 mjeseci.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike