Ako često pečete, sigurno vam se dogodilo da vam je barem jednom biskvit ispao suh. Ako ste u tom trenutku pomislili kako vašem kolaču ili torti nema spasa, bili ste u krivu jer postoji način kako spasiti suhi biskvit.
Prvi savjet jest taj da već u početku spriječite da se nakon pečenja pitate kako spasiti suhi biskvit. Naime, pripremite lim za pečenje na ispravan način, namastite ga ili stavite papir za pečenje da ne bi došlo do lijepljenja i sušenja za vrijeme pečenja. Nadalje, drugi korak također možete koristiti prije nego li je biskvit pečeni, a to je da, kada pomoću čačkalice provjeravate je li gotov ili ne, odlučite da je gotov kada postoji još malo komadića biskvita na čačkalici. Razlog za to jest taj da kada ga izvadite iz pećnice, on će se zbog vrućeg lima za pečenje i dalje nastaviti peći iznutra.
No, ako ste već izvadili biskvit i shvatili ste da je suh, također postoji način kako spasiti suhi biskvit. Loša stvar je u tome da ćete morate malo promijeniti recept pa ćete biskvit trebati proliti s mlijekom ili slatkom aromom kako bi se on omekšao. Ako vam se to ne sviđa, postoji još jedan način kako spasiti suhi biskvit, a to je da od njega napravite novi kolač – npr. prelijte samo vruću čokoladu preko njega i poslužite sa šlagom i sladoledom.
U svakom slučaju, nemojte bacati jer postoje načini kako spasiti suhi biskvit!