Snijeg od bjelanjaka možete spasiti ako ga radite u metalnoj posudi koju ste prije stavili u hladnjak da se ohladi zajedno s metlicama od miksera.
Možete sve ostaviti u hladnjaku 10ak minuta i onda krenuti s izradom snijega od bjelanjaka.
Ako želite još uvijek spasiti svoj snijeg od bjelanjaka, potrudite se da sav pribor bude sasvim čist bez imalo masnoće.
Isto tako, način na koji možete spasiti snijeg od bjelanjaka je da pazite da u smjesi od bjelanjaka ne završi ni jedan dio žumanjaka jer inače neće ispasti dobar snijeg.
Ukoliko vam ipak padne malo žutanjka u smjesu od bjelanjaka, možete ga izvaditi žlicom. Da bi spasili snijeg od bjelanjaka, možete prije miksanja u smjesu od bjelanjaka malo soli kako bi on postao čvrst.
Bjelanjke miksajte najprije na sporijoj brzini pa je povećavajte kako bi dobili savršen snijeg. Ako pak želite dodati i šećer, dodajte ga na samome kraju. Šećer u prahu će uvijek biti bolji izbor od kristalnog.
Neki stavljaju i nekoliko kapljica limuna ili octa, ali tek nakon što se stavi šećer.