Janjetinu morate posloti neposredno prije pečenja ili pirjanja jer sol uklanja tekućinu iz mesa i zbog toga postaje suha. Izuzetak: Nemojte dodavati sol kratkim komadima pečenja ili trakama mesa dok se ne skuhaju! Ako je moguće kod marinade dajte prednost svježem bilju.
Zamrznuto ili smrznuto sušeno bilje također sadrži mnogo okusa. Osušeno bilje treba kupovati u što manjim jedinicama jer brzo gubi aromu. Začinite umjereno i ograničite se na samo jednu ili dvije biljke. Ako je moguće, koristite samo svježe mljeveni papar, mnogo je aromatičniji. Češnjak, najbolje nasjeckan na grubo, dodajte tek pred kraj pečenja, inače će zagorjeti i postati gorak. Mršave komade mesa začinite samo s jedne strane i ispecite ih sa nezačinjene strane. To znači da manje soka od mesa izlazi.Janjeću jetru možete posoliti prije nego što se skuha.
Međutim, ako ju polako pržite na laganoj vatri, ostat će mekana.
Mariniranje: Posebno aromatičan okus postiže se ako se janjetina nekoliko sati hladi u marinadi ili marinadi. Meso optimalno upija arome i postaje posebno sočno. Osim toga, ne može se osušiti, ostaje sočna i postaje nježna. Prilikom mariniranja janjetina se stavlja u ulje s začinskim biljem i začinima.