Pureća mesna štruca
SASTOJCI:
Meso se peče na 200 stupnjeva, nakon 20 minuta na mesnu štrucu dodajte kiselo vrhnje i vratite u pećnicu još 15 minuta.
- 1 kg mljevene puretine
- 2 žemlje
- 15 dkg slanine
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- češnjak
- peršin
- sol
- papar
- crvena paprika u prahu
- mlijeko
PRIPREMA:
Žemlje nadrobite u zdjelu, prelijte mlijekom i pustite da se namače. Luk sitno isijecite i dodajte ga na vruće ulje samo da lagano uvene. Dok se luk pirja, slaninu narežite na kockice i dodajte je u kruh. Dobro promiješajte i nakon toga dodajte i luk sa tave.
Dodajte i crvene paprike, posolite, popaprite, dodajte i sitno sjeckani češnjak i peršin, jedno jaje i mljevenu puretinu. Sve zajedno dobro izmiješajte, formirajte u mesnu štrucu i stavite u posudu za pečenje u koju ste stavili malo maslinovog ulja.
Meso se peče na 200 stupnjeva, nakon 20 minuta na mesnu štrucu dodajte kiselo vrhnje i vratite u pećnicu još 15 minuta.
Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.