MAJSTOR SVOG ZANATA / Kako složiti idealan obiteljski ručak

Bez suvišnih riječi Tomislav Gretić odmah se primio posla te gledateljima RTL Televizije pokazao kako se priprema pureća mesna štruca.

15.4.2013.
18:00
VOYO logo

Pureća mesna štruca

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso se peče na 200 stupnjeva, nakon 20 minuta na mesnu štrucu dodajte kiselo vrhnje i vratite u pećnicu još 15 minuta.

  1. 1 kg mljevene puretine
  2. 2 žemlje
  3. 15 dkg slanine
  4. 1 dcl kiselog vrhnja
  5. 1 jaje
  6. 1 glavica luka
  7. češnjak
  8. peršin
  9. sol
  10. papar
  11. crvena paprika u prahu
  12. mlijeko
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žemlje nadrobite u zdjelu, prelijte mlijekom i pustite da se namače. Luk sitno isijecite i dodajte ga na vruće ulje samo da lagano uvene. Dok se luk pirja, slaninu narežite na kockice i dodajte je u kruh. Dobro promiješajte i nakon toga dodajte i luk sa tave.

Dodajte i crvene paprike, posolite, popaprite, dodajte i sitno sjeckani češnjak i peršin, jedno jaje i mljevenu puretinu. Sve zajedno dobro izmiješajte, formirajte u mesnu štrucu i stavite u posudu za pečenje u koju ste stavili malo maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso se peče na 200 stupnjeva, nakon 20 minuta na mesnu štrucu dodajte kiselo vrhnje i vratite u pećnicu još 15 minuta.

Image
Foto: RTL

Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo