Postoje različiti recepti za pripremu tijesta, a najčešće se kombinira sa različitim umacima. Da bi tijesto bilo savršeno, važno je dobor skuhati tijesti.
Kako skuhati tijesto? Tijesto ne smije biti ni prekuhano, ali niti premalo kuhati. Ako kupujete gotovo tijesto, tada je najbolje pratiti upute na pakiranju i prema njima skuhati tijesto.
Tijesto se kuha u slanoj vodi. Stavite u lonac vodu koju ste posolili i neka voda zakuha. U vrelu vodu dodajte tijeste i smanjite vatru. Kuhajte na srednje jakoj vatri tjesteninu.
Ovisno o vrsti tjestenine i uputa na pakiranju od tjestenine toliko minuta kuhajte tijesto. U prosjeku tijesto se kuha od 5 do 15 minuta.
Važno je da pratite minutažu kuhanja tijesta kako se ne bi prekuhalo jer prekuhano tijesto nije dobro.
Također, ne smije se niti prekratko kuhati tijesto jer će biti tvrdo i neće biti ukusno.
Kako biste bili sigurni tijekom kuhanja probajte je li tijesto kuhano ili nije tako sigurno nećete pogriješiti.