Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako skuhati juhu od junetine?

Juha od junetine odličan je izbor za predjelo nedjeljnog ručka. Kako skuhati juhu od junetine?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Juneća juha s povrćem i sporo kuhanim komadima junetine, krumpira i povrća koji se tope u ustima i kuhaju se u slanoj juhi s dodatkom začina. Svidjet će vam se kako je juha prema ovom receptu za juneću juhu malo zgusnuta pa je poput umaka i ima dodatni okus zbog tajnog sastojka!

Sastojci za juhu od junetine:

1,5 žlica maslinovog ulja

500 g junećeg mesa za pirjanje, izrezanog na kockice

pola žličice soli i papra

1 glavica luka, nasjeckana

3 češnjaka, mljevena

2 celera, narezana na ploške

3 mrkve, narezane na ploške

4 žlice brašna

625 ml goveđe juhe/temeljca s niskim sadržajem natrija

375 ml suhog crnog vina

375 ml vode

2 žlice paste od rajčice

2 lista lovora

1 žličica osušene majčine dušice

1 šalica smrznutog graška

2 krumpira, narezana na kockice

Kako skuhati juhu od junetine?

Zagrijte 1 žlicu ulja dok se ne zagrije u velikom loncu na jakoj vatri. Osušite junetinu papirnatim ručnicima, a zatim je pospite solju i paprom. Junetinu pecite u 2 ili 3 serije, dodajući još ulja ako je potrebno. Izvadite pečenu junetinu u zdjelu.

Ako lonac izgleda suho, dodajte još malo ulja. Dodajte češnjak i luk, kuhajte 2 minute. Dodajte mrkvu i celer, kuhajte 2 minute ili dok luk ne postane proziran. Umiješajte brašno, pa uz stalno miješanje polako ulijevajte goveđu juhu. Dodajte pivo, vodu, pastu od rajčice, lovor i timijan, dobro promiješajte. Zatim vratite govedinu.

Kako biste skuhali juhu od junetine poklopite, podesite toplinu na srednje nisku da lagano mjehuri. Pirjajte 1 sat i 15 minuta ili dok govedina ne omekša. Dodajte krumpir i grašak, pirjajte još 20 minuta bez poklopca. Zadnjih 5 minuta dodajte kuhane gljive. Juha je gotova kada je krumpir kuhan, a govedina vrlo mekana. Posolite i popaprite po ukusu. Podijelite u zdjelice. Po želji pospite peršinom i poslužite s hrskavim kruhom. Od sada ste sigurni kako skuhati juhu od junetine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike