Kuharica /

Kako skuhati juhu od junetine?

Image
Foto: Pixabay

Juha od junetine odličan je izbor za predjelo nedjeljnog ručka. Kako skuhati juhu od junetine?

17.11.2022.
11:47
Pixabay
VOYO logo

Juneća juha s povrćem i sporo kuhanim komadima junetine, krumpira i povrća koji se tope u ustima i kuhaju se u slanoj juhi s dodatkom začina. Svidjet će vam se kako je juha prema ovom receptu za juneću juhu malo zgusnuta pa je poput umaka i ima dodatni okus zbog tajnog sastojka!

Sastojci za juhu od junetine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 500 g junećeg mesa za pirjanje, izrezanog na kockice
  • pola žličice soli i papra
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 3 češnjaka, mljevena
  • 2 celera, narezana na ploške
  • 3 mrkve, narezane na ploške
  • 4 žlice brašna
  • 625 ml goveđe juhe/temeljca s niskim sadržajem natrija
  • 375 ml suhog crnog vina
  • 375 ml vode
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica osušene majčine dušice
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 2 krumpira, narezana na kockice

Kako skuhati juhu od junetine?

Zagrijte 1 žlicu ulja dok se ne zagrije u velikom loncu na jakoj vatri. Osušite junetinu papirnatim ručnicima, a zatim je pospite solju i paprom. Junetinu pecite u 2 ili 3 serije, dodajući još ulja ako je potrebno. Izvadite pečenu junetinu u zdjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako lonac izgleda suho, dodajte još malo ulja. Dodajte češnjak i luk, kuhajte 2 minute. Dodajte mrkvu i celer, kuhajte 2 minute ili dok luk ne postane proziran. Umiješajte brašno, pa uz stalno miješanje polako ulijevajte goveđu juhu. Dodajte pivo, vodu, pastu od rajčice, lovor i timijan, dobro promiješajte. Zatim vratite govedinu.

Kako biste skuhali juhu od junetine poklopite, podesite toplinu na srednje nisku da lagano mjehuri. Pirjajte 1 sat i 15 minuta ili dok govedina ne omekša. Dodajte krumpir i grašak, pirjajte još 20 minuta bez poklopca. Zadnjih 5 minuta dodajte kuhane gljive. Juha je gotova kada je krumpir kuhan, a govedina vrlo mekana. Posolite i popaprite po ukusu. Podijelite u zdjelice. Po želji pospite peršinom i poslužite s hrskavim kruhom. Od sada ste sigurni kako skuhati juhu od junetine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo