Jaja treba pravilno skuhati kako bi se lakše gulila. Kako skuhati jaja da se lako gule? U čemu je tajna kuhanja jaja?
Kako skuhati jaja da se lako gule:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Nemojte koristiti super svježa jaja. Svježa jaja bit će teže guliti - to je stvar njihove posebne kemije.
- Ubacite jaja u kipuću vodu. Jaja koja se dodaju u lonac s kipućom vodom, a ne kuhaju zajedno s hladnom vodom u loncu, lakše će se oguliti.
- Postavite mjerač vremena. Koliko dugo kuhati ta jaja ovisi o stupnju pečenja koji želite. Postavite 7-minutno vrijeme kuhanja za jaja sa čvrstim bjelanjcima, ali gnjecavim žumanjcima ili 10-minutni mjerač vremena za kuhana.
- Koristite ledenu kupku. Postavite zdjelu s ledenom vodom dok se jaja kuhaju, a zatim ih odmah premjestite i pustite da odstoje u hladnoj vodi 2-3 minute.
- Ogulite jaja ispod vode dok su još malo topla.
Ako i dalje imate problema, guljenje jaja ispod slavine s hladnom tekućom vodom može pomoći da ljuske lakše skliznu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa