Kuharica / Kako skuhati jaja da ne popucaju?

Za skuhati jaja ne trebaju vam posebne kulinarske vještine, ali čest problem je što jaja popucaju prilikom kuhanja. Donosimo vam način kako skuhati jaja da ne popucaju.

22.8.2021.
10:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako bi skuhali jaja bez da puknu, morat ćete imati strpljenja i kuhati ih polako. Prije nego počnete važno je znati da jaja koja kuhate moraju biti sobne temperature, dakle bitno je izvaditi ih iz frižidera i ostaviti da se ugriju kako bi skuhali jaja da ne popucaju.

Ukoliko nemate vremena čekati, stavite ih u posudu sa toplom vodom iz slavine kako bi se ugrijali. Također je bitno da ne koristite svježa jaja, nego jaja koja su stara nekoliko dana jer takva jaja manje pucaju.

Prije nego stavite jaja u posudu za kuhanje, uzmite čistu iglu ili pribadaču i probušite donji dio jajeta kako bi zrak izašao van i jaja ne bi popucala tijekom kuhanja. Nježno stavite jaja u posudu za kuhanje pazeći da ne oštetite ljusku i napunite posudu hladnom vodom iz slavine. Dodajte žličicu octa za svako jaje koje je u posudi jer će to spriječiti jaja da puknu.

Stavite posudu na vatru ali pripazite da vatra ne bude prejaka kako bi skuhali jaja da ne popucaju. Držite ih na vatri dok voda ne prokuha. Kada voda prokuha, ugasite vatru ali ostavite poklopac na posudi i ostavite jaja da odstoje u vrućoj vodi. Nakon 10 do 12 minuta, jaja bi trebala biti kuhana i spremna za serviranje. Prije serviranja pripremite posudu sa hladnom vodom. Kada se jaja skuhaju stavite ih u posudu sa hladnom vodom kako bi se ohladila.

Ovo je vrlo jednostavna metoda kako skuhati jaja da ne popucaju. Jaja su skuhana i spremna za konzumaciju. Dobar tek!

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali