Postoji nekoliko različitih načina kuhanja griza. Za kuhanje griza najčešće se koristi mlijeko, međutim možete koristiti i vodu. Također, možete eksperimentirati i sa kokosovim, bademovim ili nekom drugom vrstom mlijeka.
Za skuhati griz nije potrebno puno namirnica, a ni posebne kulinarske sposobnosti.
Sve što je potrebno su mlijeko, griz i šećer. Najbolji način kako skuhati griz je da u posudu usipate mlijeka po želji i stavite na vatru. Kada mlijeko prokuha, dodajte griz neprestano miješajući kako se ne bi napravile grudice.
Imajte na umu da je za 1 dl mlijeka dovoljna jedna žlica griza. Kada dodamo potrebnu količinu griza nastavimo miješati nekoliko minuta, dok se sadržaj posude ne zgusne. Maknite posudu sa plina i dodajte šećera po želji.
Griz servirajte tako da sadržaj iz posude usipate u tanjur te ga začinite po želji. Na griz možete naribati tamne ili bijele čokolade, posipati kakaom, šumskim voćem ili nekim drugim proizvodima. Dobar tek!