Pitate se kako skuhati bakalar na bijelo? Donosimo vam odličan recept pomoću kojeg ćete postati masterchef bakalara na bijelo.
Sastojci za kuhanje bakalara na bijelo:
• Bakalar
• Kuhani krumpir
• Sol
• Češnjak
• Bijeli papar
• Bijelo vino
• Peršin list i maslinovo ulje
Postupak kuhanja bakalara na bijelo:
Prije svega bakalar je potrebno dan prije namočiti u vodi. Bakalar koji smo prethodno namočili treba staviti kuhati u hladnu vodu. Zatim nakon 2,5 sata kuhanja bakalar je gotov te ga treba izvaditi iz vode.
Ribu očistiti od kostiju i od kože dok je vruć. Vodu u kojoj se kuhao sačuvamo za kasnije jer če biti potrebna.
Premjestimo očišćeni bakalar u blender, zatim u to dodamo vodu u kojoj smo kuhali bakalar. Dodamo malo bijelog vina, bijelog papra, soli i nasjeckamo češnjak i dodamo smjesi. Sve zajedno potrebno je dobro izmiksati. Bakalar je gotov, premjestimo ga u posudu za posluživanje i stavimo ga u hladnjak da se stegne.
Prije serviranja potrebno je napraviti par udubina u bakalaru i politi ga maslinovim uljem. Kao dekoraciju možemo dodati list peršina. Pri serviranju uz sam bakalar možemo poslužiti kriške kruha. To je to, upravo ste naučili kako skuhati bakalar na bijelo.
Uz ovaj bakalar na bijelo preporučuje se servirati bijelo vino.