Može se reći da je umak od karameliziranog luka svestran jer se zaista može jesti sa mnogim jelima. Osim toga što je odličan za posluživanje uz tortilje ili čips, on se može jesti i sa pečenim mesom ili pomfritom. U nastavku vam otkrivamo kako napraviti umak od karameliziranog luka.
Dva luka veće veličine nasjeckajte na sitne komadiće. Luk stavite pržiti i pospite ga sa soli, paprom i začinima. Kada je zadobio lijepu zlatnu boju, dodajte žličicu šećera i pirjajte dok se ne karamelizira. Nakon što je luk gotov, ostavite ga po strani dok ne pripremite ostalo potrebno za umak.Ostali sastojci koji će vam trebati i koji ćete pomiješati su 1 jogurt, 50 g maslaca te 100 g majoneze. Sve te sastojke stavite u blender pa izblendajte.
U dobiveni umak stavite karamelizirani luk i ponovno izblendajte. Na kraju umak od karameliziranog luka probajte i dodajte začine po želji ukoliko procijenite da je potrebno.