Kulinarstvo / Kako se radi sočna marinada za pile?

Image
Foto: Pixabay

Želite učiniti svoj ručak još sočnijim? Marinada za pile izvrstan je način za to. Donosimo jednostavan recept za sočnu marinadu za pile.

6.4.2023.
11:08
Pixabay
VOYO logo

Marinada je sastojak koji igra ključnu ulogu u pripremi ukusnog i sočnog mesa, posebno kod piletine. Marinada je smjesa začina i tekućine koja se koristi za natapanje mesa, prije nego što se ispeče. Postoje mnoge vrste marinada koje se mogu napraviti, a svaka ima svoje jedinstvene arome i teksture.

Sastojci za marinadu za pile su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica slatkog papra
  • 1 žličica suhog timijana

Marinada za pile izuzetno je jednostavna za pripremu. Sve sastojke treba pomiješati u velikoj zdjeli, dok se sol ne otopi. U marinadu stavite pile i ostavite da se natapa najmanje 2 sata, ili preko noći, u hladnjaku. Marinada ne samo da poboljšava okus i teksturu mesa, već i pomaže u omekšavanju teških dijelova pileta i smanjuje rizik od prežarenja tijekom pečenja. Također pomaže u sprečavanju isušivanja mesa, što rezultira sočnijim i ukusnijim obrokom. Prije nego što stavite piletinu u pećnicu ili na roštilj, potrebno je ukloniti višak marinade kako ne bi izgorila i postala gorka. Piletinu pecite na 180°C oko 45-60 minuta, ovisno o veličini pileta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo