Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se radi sočna marinada za pile?

Želite učiniti svoj ručak još sočnijim? Marinada za pile izvrstan je način za to. Donosimo jednostavan recept za sočnu marinadu za pile.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Marinada je sastojak koji igra ključnu ulogu u pripremi ukusnog i sočnog mesa, posebno kod piletine. Marinada je smjesa začina i tekućine koja se koristi za natapanje mesa, prije nego što se ispeče. Postoje mnoge vrste marinada koje se mogu napraviti, a svaka ima svoje jedinstvene arome i teksture.

Sastojci za marinadu za pile su:

100 ml maslinovog ulja

50 ml limunovog soka

2 češnja češnjaka

1 žličica soli

1 žličica papra

1 žlica senfa

1 žličica slatkog papra

1 žličica suhog timijana

Marinada za pile izuzetno je jednostavna za pripremu. Sve sastojke treba pomiješati u velikoj zdjeli, dok se sol ne otopi. U marinadu stavite pile i ostavite da se natapa najmanje 2 sata, ili preko noći, u hladnjaku. Marinada ne samo da poboljšava okus i teksturu mesa, već i pomaže u omekšavanju teških dijelova pileta i smanjuje rizik od prežarenja tijekom pečenja. Također pomaže u sprečavanju isušivanja mesa, što rezultira sočnijim i ukusnijim obrokom. Prije nego što stavite piletinu u pećnicu ili na roštilj, potrebno je ukloniti višak marinade kako ne bi izgorila i postala gorka. Piletinu pecite na 180°C oko 45-60 minuta, ovisno o veličini pileta. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike