Potrebno je samo nekoliko sastojaka kako biste napravili domaće tijesto za lazanje, a postupak je uistinu brz i jednostavan kada jednom naučite.
Sastojci za domaće tijesto za lazanje:
- 400 g mekog pšeničnog brašna
- 4 velika jaja
- 1 prstohvat soli
Brašno naspite po drvenoj dasci. U sredini napravite udubinu i dodajte sol i jaja. Sve polako krenite miješati i nastavite dok ne formirate veliku masu tijesta.
Ako vam je tijesto ljepljivo, dodajte još brašna, no ne previše kako vam na kraju tijesto za lazanje ne bi ispalo žilavo. Domaće tijesto zamijesite u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju, pa pustite pola sata da odmori.
Odrežite 1/6 domaćeg tijesta za lazanje i ravno ga razvaljajte kako bi ga mogli provući kroz mašinu. Kada ste domaće tijesto razvaljali na potrebnu debljinu, sada izrežite listove na veličinu koja vam je potrebna za lazanje.
Gotove listove stavite na stalak za sušenje. Možete ih čuvati do tjedan dana, no iskoristite ih čim prije za izradu ukusnih lazanji od domaćeg tijesta.