Ova smjesa za pržene lignje pruža savršen omjer začina i hrskavosti. Pratite recept i napravite najbolju smjesu za pržene lignje.
Sastojci:
1 šalica brašna
1/2 šalice kukuruznog brašna
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice crvene paprike
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice sušenog timijana
Za pripremu smjese za pržene lignje, prvo u zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, sol, papar, češnjak u prahu, crvenu papriku (ako želite pikantniji okus) te sušene začine poput origana i timijana.
Dobro promiješajte sve sastojke kako bi se začini ravnomjerno rasporedili. Operite i dobro ocijedite lignje te ih narežite na prstenove.
Uvaljajte narezane lignje u pripremljenu smjesu, osiguravajući da su ravnomjerno obložene. Zagrijte ulje za prženje u tavi na srednje visokoj vatri.
Pržite lignje u vrućem ulju dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Izvadite lignje iz ulja i stavite ih na papirnati ručnik kako bi se višak masnoće ocijedio.
Poslužite pržene lignje uz omiljeni umak i uživajte u okusu mora.