Marinada se koristi kako bi se meso obogatilo okusom i omekšalo, a istovremeno osiguralo da pile ostane sočno tijekom pečenja.
Sastojci:
1/4 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice svježeg soka od limuna
3 češnja češnjaka
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
1 žličica suhog origana
1 žličica suhe majčine dušice
1/2 žličice slatke paprike
Kod pripreme marinade za pečeno pile, u posudi pomiješajte maslinovo ulje, svježi sok od limuna, nasjeckani češnjak, sol, papar, origano, majčinu dušicu i slatku papriku.
Dobro promiješajte sve sastojke kako bi se okusi sjedinili i formirali marinadu. Pripremljeno pile stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje ili posudu koju možete zatvoriti, a zatim prelijte marinadu preko piletine.
Pažljivo promiješajte pile kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila po cijeloj površini mesa. Osigurajte da se marinada dobro upije u pile. Pokrijte posudu ili zatvorite vrećicu i stavite je u hladnjak.
Ostavite pile da odstoji u marinadi najmanje 2 sata, idealno preko noći kako bi se okusi dobro upili u meso. Kada je pile spremno za pečenje, premažite ga preostalom marinadom prije stavljanja u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.