Kuharica /

Kako se radi dobra marinada za pečeno pile?

Image
Foto: Pixabay

Marinada za pile je ključan sastojak koji može preobraziti obično pile u neodoljivo sočno i aromatično jelo.

13.7.2023.
11:53
Pixabay
VOYO logo

Marinada se koristi kako bi se meso obogatilo okusom i omekšalo, a istovremeno osiguralo da pile ostane sočno tijekom pečenja.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/4 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice svježeg soka od limuna
3 češnja češnjaka
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
1 žličica suhog origana
1 žličica suhe majčine dušice
1/2 žličice slatke paprike

Kod pripreme marinade za pečeno pile, u posudi pomiješajte maslinovo ulje, svježi sok od limuna, nasjeckani češnjak, sol, papar, origano, majčinu dušicu i slatku papriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro promiješajte sve sastojke kako bi se okusi sjedinili i formirali marinadu. Pripremljeno pile stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje ili posudu koju možete zatvoriti, a zatim prelijte marinadu preko piletine.

Pažljivo promiješajte pile kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila po cijeloj površini mesa. Osigurajte da se marinada dobro upije u pile. Pokrijte posudu ili zatvorite vrećicu i stavite je u hladnjak.

Ostavite pile da odstoji u marinadi najmanje 2 sata, idealno preko noći kako bi se okusi dobro upili u meso. Kada je pile spremno za pečenje, premažite ga preostalom marinadom prije stavljanja u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo