Prilog /

Kako se rade domaći valjušci od krumpira?

Image
Foto: Pixabay

Domaći valjušci od krumpira su najbolji valjušci. Izdvojite pola sata i napravite domaće valjuške od krumpira.

25.4.2023.
15:27
Pixabay
VOYO logo

Valjušci od krumpira odličan su izbor za prilog. Najbolji su kada su domaći i svježi. Njihova izrada nije zahtjevna i gotovi su za samo 15-ak minuta.

Valjušci od krumpira sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 1/2 kg brašna
  • 2 kg krumpira
  • 2 žlice masti
  • 2-3 jaja
  • 2 žlice masti
  • sol
  • krušne mrvice

Valjušci od krumpira priprema:

Krumpir skuhajte i ogulite te zgnječite s vilicom. Tek tada dodajte brašno, mast, sol, jaja i zamijesite glatko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto ne smije biti niti pretvrdo ni premekano. Kada završite s pripremom tijesta režite ga na male koemade i dlanom napravite rezance.

Valjuške od krumpira zakuhajte u kipuću slanu vodu da prokuha sve zajedno.

Kada se skuhaju valjuške procjedite i stavite u staklenu posudu. Zasebno na masti kratko dinstajte krušne mrvice i prelijte ih preko valjški od krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo