U potrazi ste za savršenim receptom za domaće rezance. U nastavku donosimo recept za domaće rezance kako rade vaše majke i bake.
- Sastojci za domaće rezance:
- 5 jaja
- mala žlica soli
- 500 g brašna
Kako se rade domaći rezanci:
U posudi izlupajte jaja i dodajte brašna te sve dobro izmiješajte. Tijesto mora biti tvrdo, u slučaju ako tijesto ne pokupi sve brašno dodajte još jedno jaje i ponovno sve dobro izmiješajte.
Kada ste to napravili iz tijesta napravite tri loptice i zamotajte ih folijom te stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon što je tijesto provelo sat vremena u hladnjaku spremno je za razvlačenje. Zatim, tijesto ponovno razvaljajte, ali ovaj puta pomoću mašinice za rezance kako bi tijesto još tanje bilo. Tijesto poredajte po stolu i ostavite da se osuši.
Kada se osuši ponovno koristite mašinicu za rezance kako bi ste dobili rezance.