Kako se pripremaju zapečene njoke sa piletinom?
Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od malih kuglica od tijesta, koje su obično napravljene od krumpira, brašna i jaja. Ova jednostavna, ali ukusna jela mogu se pripremiti na različite načine, a zapečene njoke sa piletinom su jedan od najjednostavnijih i najukusnijih načina.
Sastojci potrebni da se pripreme zapečene njoke sa piletinom su:
500 g njoka
500 g pilećeg filea
1 luk
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona
2 žlice ulja
400 ml vrhnja za kuhanje
100 g naribanog sira
sol i papar po ukusu
Kada pripremate zapečene njoke sa piletinom najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i pržite oko 2 minute, dok luk ne postane proziran. Dodajte narezane šampinjone i pržite ih oko 5 minuta, dok ne omekšaju. Dodajte narezani pileći file u tavu i pržite ga oko 10 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje.
U međuvremenu, skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U posudi za pečenje, složite kuhane njoke i prelijte ih smjesom piletine i šampinjona. Prelijte sve vrhnjem za kuhanje i posipajte naribanim sirom. Pecite njoke u pećnici oko 20-25 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje. Ovaj recept za zapečene njoke sa piletinom već je gotov i njoki su spremni za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden