Kotleti u umaku od graška poznati su u mnogim svjetskim kuhinjama. Razlog je njihov privlačan izgled upravo zbog graška koji jelu daje bogatu zelenu teksturu. No, kotleti u umaku od graška mogu se pripremiti i u vlastitoj kuhinji i to vrlo brzo i jednostavno.
Da bi se kotleti u umaku od graška našli na vašem stolu, trebate:
- 4 svinjska kotleta
- 1 i ½ šalice graška
- 1 glavica luka
- Voda
- Maslinovo ulje
- Kockica maslaca
- Sol, papar, peršin
- Vrhnje za kuhanje
Kotlete ispecite na maslinovom ulju. Kada se zapeče s obje strane, dodajte vodu da se krčka cca. 20 minuta. Za to vrijeme pripremite umak. Šalicu graška skuhajte te izblendajte s malo vode ili izmiksajte štapnim miskerom. Dobivena smjesa mora biti gusta. U loncu rastopite maslac te ostatak graška popržite na njemu. Izlijte umak. Sve zajedno krčkajte 5 minuta neprestano miješajući te dodajte vrhnje za kuhanje. Gustoću birate vi. Pustite da se sve zajedno stopi neprestano miješajući. Za to vrijeme svinjski će kotleti biti pečeni te ih prelijte pripremljenim umakom. Pustite na laganom vatri da kotleti upiju umak.
Kotleti u umaku od graška neka budu posluženi s prilogom po vašoj želji, odlično se slažu sa svime!