Kuharica /

Kako se priprema zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje?

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji? Sa zelenom tjesteninom s piletinom i vrhnjem za kuhanje ne možete pogriješiti.

15.4.2023.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje je ukusno i jednostavno jelo koje može biti gotovo za manje od pola sata. U ovom receptu koristi se tjestenina od špinata, koja se savršeno slaže s piletinom i kremastim umakom od vrhnja.

Sastojci potrebni da se pripremi zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje su:

  • 400g zelene tjestenine od špinata
  • 500g pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 400ml vrhnja za kuhanje
  • 50g naribanog parmezana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate zelenu tjesteninu s piletinom i vrhnjem za kuhanje najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Ocijedite i ostavite na stranu. Narežite pileća prsa na manje komadiće i posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne postane smeđa sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još jednu minutu.  

U drugoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte vrhnje za kuhanje u smjesu od brašna i miješajte dok se ne zgusne. Dodajte naribani parmezan i sol i papar po ukusu. Ulijte umak preko piletine i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s umakom i piletinom te miješajte dok se sve ne sjedini. Poslužite toplu tjesteninu s piletinom i vrhnjem za kuhanje, posipanu sa još malo naribanog parmezana po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo