Kuharica / Kako se priprema zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje?

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji? Sa zelenom tjesteninom s piletinom i vrhnjem za kuhanje ne možete pogriješiti.

15.4.2023.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje je ukusno i jednostavno jelo koje može biti gotovo za manje od pola sata. U ovom receptu koristi se tjestenina od špinata, koja se savršeno slaže s piletinom i kremastim umakom od vrhnja.

Sastojci potrebni da se pripremi zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400g zelene tjestenine od špinata
  • 500g pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 400ml vrhnja za kuhanje
  • 50g naribanog parmezana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate zelenu tjesteninu s piletinom i vrhnjem za kuhanje najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Ocijedite i ostavite na stranu. Narežite pileća prsa na manje komadiće i posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne postane smeđa sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još jednu minutu.  

U drugoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte vrhnje za kuhanje u smjesu od brašna i miješajte dok se ne zgusne. Dodajte naribani parmezan i sol i papar po ukusu. Ulijte umak preko piletine i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s umakom i piletinom te miješajte dok se sve ne sjedini. Poslužite toplu tjesteninu s piletinom i vrhnjem za kuhanje, posipanu sa još malo naribanog parmezana po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo