Zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje je ukusno i jednostavno jelo koje može biti gotovo za manje od pola sata. U ovom receptu koristi se tjestenina od špinata, koja se savršeno slaže s piletinom i kremastim umakom od vrhnja.
Sastojci potrebni da se pripremi zelena tjestenina s piletinom i vrhnjem za kuhanje su:
- 400g zelene tjestenine od špinata
- 500g pilećih prsa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 400ml vrhnja za kuhanje
- 50g naribanog parmezana
- Sol i papar po ukusu
Kada pripremate zelenu tjesteninu s piletinom i vrhnjem za kuhanje najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Ocijedite i ostavite na stranu. Narežite pileća prsa na manje komadiće i posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne postane smeđa sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još jednu minutu.
U drugoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postepeno dodajte vrhnje za kuhanje u smjesu od brašna i miješajte dok se ne zgusne. Dodajte naribani parmezan i sol i papar po ukusu. Ulijte umak preko piletine i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu s umakom i piletinom te miješajte dok se sve ne sjedini. Poslužite toplu tjesteninu s piletinom i vrhnjem za kuhanje, posipanu sa još malo naribanog parmezana po želji. Dobar tek!