Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema zaprška za sarmu?

Zaprška za sarmu zadnji je korak u pripremi sarme. Saznajte najbolji recept kako se priprema zaprška za sarmu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zaprška je sredstvo za zgušnjavanje koje se koristi za umake, juhe i variva. Zaprška stvara glatku, kremastu konzistenciju variva bez grudica. Zaprška se pravi s maslacem i brašnom i kuha na štednjaku. Sastojci potrebni da se pripremi zaprška za sarmu su:

60 grama maslaca ili ulja

60 grama brašna

Kako biste pripremili zapršku za sarmu najprije u tavi srednje veličine otopite maslac na srednje do srednje niskoj temperaturi. Kada se maslac otopi, dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatko. Nastavite miješati još 5 do 7 minuta, odnosno dok boja zaprške ne bude blijedo žuta. Nakon što zaprška postane blijedo žute boje, ona je gotova i spremna za dodavanje sarmi. Dodajte zapršku 10 minuta prije nego je sarma kuhana uz neprestano miješanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike