Kuharica / Kako se priprema zaprška za sarmu?

Image
Foto: Pixabay

Zaprška za sarmu zadnji je korak u pripremi sarme. Saznajte najbolji recept kako se priprema zaprška za sarmu.

8.12.2022.
10:57
Pixabay
VOYO logo

Zaprška je sredstvo za zgušnjavanje koje se koristi za umake, juhe i variva. Zaprška stvara glatku, kremastu konzistenciju variva bez grudica. Zaprška se pravi s maslacem i brašnom i kuha na štednjaku. Sastojci potrebni da se pripremi zaprška za sarmu su:

  • 60 grama maslaca ili ulja
  • 60 grama brašna

Kako biste pripremili zapršku za sarmu najprije u tavi srednje veličine otopite maslac na srednje do srednje niskoj temperaturi. Kada se maslac otopi, dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatko. Nastavite miješati još 5 do 7 minuta, odnosno dok boja zaprške ne bude blijedo žuta. Nakon što zaprška postane blijedo žute boje, ona je gotova i spremna za dodavanje sarmi. Dodajte zapršku 10 minuta prije nego je sarma kuhana uz neprestano miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo