Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusan umak za njoke od vrhnja?

Jeste li znali da možete napraviti ukusan obrok koristeći njoke i vrhnje za kuhanje? Donosimo ukusan recept za njoke u umaku od vrhnja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Vrhnje za kuhanje je mliječni proizvod koji se često koristi u kuhinji kao sastojak za razne umake i juhe. Ono se odlikuje visokim postotkom mliječne masti, što mu daje bogat i kremasti okus, te ga zbog toga koriste mnogi kuhari kako bi poboljšali teksturu i okus svojih jela.

Za pripremu umaka za njoke od vrhnja, potrebni su vam sljedeći sastojci:

300 g njoka

200 ml vrhnja za kuhanje

1 žlica maslaca

1/2 glavice luka, sitno nasjeckanog

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog

Sol i papar po ukusu

Kada se priprema umak za njoke od vrhnja najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Dok se njoki kuhaju, pripremite umak. Na srednje jakoj vatri rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i češnjak, te dinstajte dok ne postanu mekani i staklasti.

U tavi dodajte vrhnje za kuhanje, te kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu. Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Dodajte nasjeckani peršin i promiješajte umak još jednom prije posluživanja. Umak od vrhnja za kuhanje već je gotov i spreman za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike