Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept lako se priprema tradicionalni paprikaš od svinjetine

Želite pripremiti paprikaš ali niste sigurni kako? Ne morate brinuti. Saznajte kako se priprema tradicionalni mađarski paprikaš od svinjetine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Paprikaš je tradicionalno jelo koje potječe iz Mađarske. To je zapravo gulaš s naglaskom na upotrebi paprike, što mu daje karakterističnu boju, okus i aromu. Paprikaš se obično priprema sa komadima mesa, poput svinjetine koji se kuhaju u bogatom umaku od luka, paprike, rajčice i drugih začina. Jelo se često poslužuje uz prilog poput tjestenine, palente ili kruha.

Sastojci za paprikaš od svinjetine su:

2 srednje žute glavice luka, sitno nasjeckane

2 rajčice, očišćene i narezane

2 kg narezane svinjetine

1 paprika, narezana na male komadiće

2 žlice svinjske masti

1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

500 ml vode

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

3-4 žlice slatke paprike

1 i pol žličica morske soli

3 žlice univerzalnog brašna

180 grama kiselog vrhnja, sobne temperature

Pri pripremi svinjskog paprikaša, prvo zagrijte svinjsku mast u dubokoj posudi i pržite komade svinjetine sa svih strana. Premjestite svinjetinu na tanjur. Na istu masnoću dodajte luk i pržite dok ne postane zlatno smeđi. Ubacite češnjak i rajčice te pržite još 2-3 minute. Sklonite posudu s vatre i dodajte papriku, sol i papar. Vratite svinjetinu u posudu i ponovno je stavite na vatru. Ulijte vodu i pustite da prokuha. Pokrijte posudu, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte 40 minuta. Izvadite svinjetinu i premjestite je na tanjur.

Dok se svinjski paprikaš kuha, u posebnoj posudi umiješajte brašno u smjesu kiselog vrhnja dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno umiješajte tu smjesu u umak, neprestano miješajući kako biste izbjegli grudice. Pustite da lagano kuha još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom prema svom ukusu. Vratite svinjetinu u umak i pirjajte dok se ne zagrije. Svinjski paprikaš je sada spreman za posluživanje. Uživajte u jelu!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike