Kuharica / Kako se priprema svježa sipa sa češnjakom i čilijem?

Image
Foto: Pixabay

Tražite ljetni mediteranski recept? Svježa sipa sa češnjakom i čilijem će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema svježa sipa sa češnjakom i čilijem.

1.7.2023.
9:39
Pixabay
VOYO logo

Priprema svježe sipe približit će vas vašem sljedećem odmoru na plaži. Osim što je jednostavna za pripremu, svježa sipa je vrlo fleksibilna što se tiče sastojaka i začina. Možete začiniti svježu sipu svojim najdražim začinima kako bi vam ovaj recept bio još ukusniji.
Sastojci za svježu sipu su:
- 700 g sipe, očišćene, narezane na komade od 3 cm- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja- Naribana korica i sok od 1 limuna- 1 crvena čili papričica, očišćena od sjemenki, sitno nasjeckana- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana- 2 žlice peršina, sitno nasjeckanog- 300 grama grančica potočarke
Kada se priprema svježa sipa najprije stavite sipu u zdjelu s maslinovim uljem, koricom limuna, čilijem i češnjakom. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite 2 sata da se sipa marinira. Kada se sipa marinirala 2 sata ili duže, zagrijte roštilj ili tavu na žaru. Začinite sipu solju, zatim pecite, okrećući, 2 minute ili dok lagano ne pocrni. Sipu pomiješajte s limunovim sokom i peršinom u zdjelu, zatim prebacite na pladanj i nadjenite potočarkom. Svježa sipa već je gotova i spremna za posluživanje. Sipu poslužite s kriškama limuna. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo