Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema svinjetina iz pećnice?

Želite pripremiti ukusan ručak za cijelu obitelj? Svinjetina iz pećnice savršen je ručak za obitelj. Saznajte kako se priprema sočna svinjetina iz pećnice.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svinjetina je jedno od najčešće korištenih mesnih vrsta u svijetu. Bogata je proteinima, vitaminima i mineralima poput željeza i cinka, što je čini popularnom među sportašima i ljudima koji paze na prehranu. Postoji mnogo načina pripreme svinjetine, a svinjetina iz pećnice je jedna od najjednostavnijih i najukusnijih metoda pripreme.

Priprema svinjetine iz pećnice započinje odabirom komada mesa. Za pečenje u pećnici najbolje su komadi poput svinjskog buta, svinjske lopatice ili svinjske plećke. Prije pečenja meso je potrebno dobro začiniti. Popularne začinske mješavine uključuju sol, papar, češnjak i ružmarin. Meso se potom peče u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C do 200°C, ovisno o veličini komada mesa.

Važno je provjeravati temperaturu mesa tijekom pečenja, a nakon što temperatura doseže 70°C, preporučuje se da se meso pokrije folijom i pusti da se odmara 10 do 15 minuta kako bi sokovi ostali u mesu. Pečena svinjetina iz pećnice može se poslužiti s raznim prilozima poput pečenog krumpira, povrća ili umaka od gljiva. Također, ovo meso se često koristi u tradicionalnim jelima poput svinjske pečenke ili sarme.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike