Sporo kuhana sipa u crnom vinu jednostavan je recept za koji se koriste sastojci koji se nalaze u gotovo svačijoj kuhinji. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za smrznutu sipu je što možete dodati svoje najdraže namirnice ili začine, poput blitve.
Sastojci za smrznutu sipu su:
- 1 kg sipe, odmrznute i narezane na trake od 1 cm- 4 žlice maslinovog ulja- 2 glavice luka, sitno narezane- 8 zrna papra- 3 lista lovora- 3 klinčića- 1 cimet, prelomljen na dva dijela- 4 češnja češnjaka- 200 ml crnog vina- 2 žličice crvenog vinskog octa- 1 limun, iscijeđen- 3 žlice svježeg peršina, nasjeckanog- 2 kriške limuna
Kada se priprema smrznuta sipa najprije u tavi zagrijte ulje. Pirjajte češnjak, cimet i klinčiće dok ne porumene. Dodajte luk i kuhajte dok ne porumeni. Dodajte vino i pirjajte 10 minuta. Umiješajte ocat i začinite solju i paprom. Dodajte lovorov list i papar u zrnu te pomiješajte. Dodajte trakice smrznute sipe, promiješajte i pirjajte na laganoj vatri 30 minuta. Izvadite sipu iz tekućine od kuhanja. Ovaj recept za smrznutu sipu već je gotov. Sipu poslužite u umaku od crnog vina u kojem se kuhala sipa te pospite nasjeckanim peršinom. Dobar tek!
Volite jesti morske plodove ali ne znate kako se priprema smrznuta sipa? Ne morate brinuti. Saznajte kako se priprema smrznuta sipa u svega nekoliko koraka.