Sporo kuhana sipa u crnom vinu jednostavan je recept za koji se koriste sastojci koji se nalaze u gotovo svačijoj kuhinji. Najbolja stvar u vezi ovog recepta za smrznutu sipu je što možete dodati svoje najdraže namirnice ili začine, poput blitve.Sastojci za smrznutu sipu su:- 1 kg sipe, odmrznute i narezane na trake od 1 cm- 4 žlice maslinovog ulja- 2 glavice luka, sitno narezane- 8 zrna papra- 3 lista lovora- 3 klinčića- 1 cimet, prelomljen na dva dijela- 4 češnja češnjaka- 200 ml crnog vina- 2 žličice crvenog vinskog octa- 1 limun, iscijeđen- 3 žlice svježeg peršina, nasjeckanog- 2 kriške limunaKada se priprema smrznuta sipa najprije u tavi zagrijte ulje. Pirjajte češnjak, cimet i klinčiće dok ne porumene. Dodajte luk i kuhajte dok ne porumeni. Dodajte vino i pirjajte 10 minuta. Umiješajte ocat i začinite solju i paprom. Dodajte lovorov list i papar u zrnu te pomiješajte. Dodajte trakice smrznute sipe, promiješajte i pirjajte na laganoj vatri 30 minuta. Izvadite sipu iz tekućine od kuhanja. Ovaj recept za smrznutu sipu već je gotov. Sipu poslužite u umaku od crnog vina u kojem se kuhala sipa te pospite nasjeckanim peršinom. Dobar tek!