Riblji specijaliteti /

Kako se priprema smrznuti oslić na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Najbolji način čuvanja ribe je njezino zamrzavanje. Upravo zato treba znati pravilno pripremiti smrznuti oslić na tavi.

13.4.2023.
10:46
Pixabay
VOYO logo

Smrznuti oslić pripremljen na tavi će zasigurno je jedan od boljih izbora za ručak. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 smrznuta oslića
  • 2 žlice brašna
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 2 žlice maslaca ili ulja

Prije početka pripreme smrznutog oslića na tavi, odmrznite ribu u hladnjaku preko noći ili ga brzo odmrznite u hladnoj vodi u trajanju od 20-30 minuta. Pazite da riba ne bude potpuno smrznuta.

Pomiješajte brašno, sol i papar u zdjeli. Osliće uvaljajte u smjesu brašna sa svih strana tako da budu ravnomjerno prekriveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslac ili ulje. Kad se maslac, odnosno ulje zagriju, stavite osliće na tavu i pecite ih oko pet minuta s jedne strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Okrenite osliće na tavi, na drugu stranu i pecite još pet minuta dok ne budu hrskavi i potpuno pečene. Izvadite osliće iz tave i stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće te uživajte u ovom ukusnom obroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo