Smrznuti oslić pripremljen na tavi će zasigurno je jedan od boljih izbora za ručak. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo.
Sastojci:
- 2 smrznuta oslića
- 2 žlice brašna
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
- 2 žlice maslaca ili ulja
Prije početka pripreme smrznutog oslića na tavi, odmrznite ribu u hladnjaku preko noći ili ga brzo odmrznite u hladnoj vodi u trajanju od 20-30 minuta. Pazite da riba ne bude potpuno smrznuta.
Pomiješajte brašno, sol i papar u zdjeli. Osliće uvaljajte u smjesu brašna sa svih strana tako da budu ravnomjerno prekriveni.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslac ili ulje. Kad se maslac, odnosno ulje zagriju, stavite osliće na tavu i pecite ih oko pet minuta s jedne strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Okrenite osliće na tavi, na drugu stranu i pecite još pet minuta dok ne budu hrskavi i potpuno pečene. Izvadite osliće iz tave i stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće te uživajte u ovom ukusnom obroku.