Jelo je dobilo ime po njemačkoj riječi za "kiselo". Ovo podrijetlo znači da se kiselina koristi kao sastojak ili općenito samo za okus. Kruh od kiselog tijesta može se koristiti umjesto kuhanog kiselog kupusa, ali nema isti okus.
Kiseli kupus na salatu povećava zdravstvene prednosti jela, a možda i bolji okus. Nijemci vjeruju da kiseli kupus uz kobasicu ima posebne zdravstvene prednosti. Kiseli kupus na salatu je rjeđi, ali nije neviđen. Na vrh se mogu dodati neki dodaci kao što su mrvice slanine i svježe začinsko bilje kako bi dobili više okusa. Možete kombinirati hrskave mrvice slanine, ljuti kiseli kupus i slani feta sir kako biste dobili nezaboravan kiseli kupus na salatu.
Kiseli kupus na salatu također se može napraviti sa svježim kiselim kupusom i ponekad je poznat kao "Salata od sirovog kiselog kupusa". Kiseli kupus na salatu često se poslužuje s raznim vrstama mesa, poput puretine, šunke, slanine ili mješavine. Kiseli kupus na salatu može se dodati i u sendviče za pojačanje okusa.