Kada vam je dosta čipsa i ostalih nezdravih grickalica, ali i kada trebate dobar prilog uz neko pečenje, hrskavo pečeni krumpir treba biti vaš odabir. Njegova priprema nije zahtjevna, a vrijeme koje vi trebate uložiti kada se hrskavo pečeni krumpir priprema je svega 10 minuta, a sve ostalo će odraditi pećnica.
Hrskavo pečeni krumpir priprema se tako da 2-3 srednja krumpira narežete na šestine, dobro operete i dobro osušite tako da ga obrišete u papirnate ručnike ili kuhinjsku krpu. Pripremite začine tako da u zdjelici pomiješajte sol, papar, slatku crvenu papriku i kajenskog papra. Krumpir prebacite u posudu, a zatim istresite začine po njemu. Rastopite kockicu maslaca te prelijte preko krumpira. Sve dobro pomiješajte. Prebacite u lim za pečenje na papir za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 30 minuta.
Hrskavo pečeni krumpir uvijek možete poslužiti s različitim umacima, bilo kupljenim ili onima koje ste sami pripremili.