Kuharica /

Kako se priprema dobar gulaš od junetine?

Image

Gulaš od junetine ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako se priprema dobar gulaš od junetine?

30.1.2023.
16:12
VOYO logo

Gulaš od junetine odlično je glavno jelo s kojim ne možete pogriješiti. Pripremite ukusan i zasitan gulaš od junetine za ručak u tjednu.

Gulaš od junetine sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg govedine
  • 3 žličice soli
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 celera
  • luk
  • 4 mrkve
  • 2 pastrnjaka
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • žlica sitno nasjeckanih listova timijana
  • žlica brašna
  • 1 litra goveđeg temeljca
  • 1/2 litre vode
  • žlica balzamičnog octa
  • žlica Worcestershire umaka
  • 1/2 kg krumpira, oguljenih i narezanh na kockice
  • lišće svježeg peršina

Gulaš od junetine priprema:

Marinirajte govedinu sa žlicom soli. Zagrijte maslinovo ulje i kratko dinstajte govedinu oko 10 minuta. Dodajte celer, luk, mrkvu i pastrnjak. Smanjite vatru i začinite sa soli i paprom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok tekućina ne ispari i povrće omekša. U prosjeku oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte majčinu dušicu i brašno, te kuhajte oko pola minute. Nakon toga ulijte goveđi temeljac, vodu, balzamični ocat i Worcestershire umak.

Neka sve zajedno prokuha i nakon toga smanjite vatru. Pustite da se kuha uz povremeno miješanje još 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo