Gulaš od junetine odlično je glavno jelo s kojim ne možete pogriješiti. Pripremite ukusan i zasitan gulaš od junetine za ručak u tjednu.
Gulaš od junetine sastojci:
- 1 kg govedine
- 3 žličice soli
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 celera
- luk
- 4 mrkve
- 2 pastrnjaka
- 1/2 žličice mljevenog papra
- žlica sitno nasjeckanih listova timijana
- žlica brašna
- 1 litra goveđeg temeljca
- 1/2 litre vode
- žlica balzamičnog octa
- žlica Worcestershire umaka
- 1/2 kg krumpira, oguljenih i narezanh na kockice
- lišće svježeg peršina
Gulaš od junetine priprema:
Marinirajte govedinu sa žlicom soli. Zagrijte maslinovo ulje i kratko dinstajte govedinu oko 10 minuta. Dodajte celer, luk, mrkvu i pastrnjak. Smanjite vatru i začinite sa soli i paprom. Kuhajte uz povremeno miješanje dok tekućina ne ispari i povrće omekša. U prosjeku oko 10 minuta.
Dodajte majčinu dušicu i brašno, te kuhajte oko pola minute. Nakon toga ulijte goveđi temeljac, vodu, balzamični ocat i Worcestershire umak.
Neka sve zajedno prokuha i nakon toga smanjite vatru. Pustite da se kuha uz povremeno miješanje još 20 minuta.