Kako se priprema biftek Stroganoff?
Uz sav taj okus, mogli biste pretpostaviti da je biftek Stroganoff komplicirano jelo, ali zapravo je sasvim suprotno. Pogledajte kako se priprema biftek stroganoff.
Biftek stroganoff sastojci:
1 odrezak od goveđeg filea
200 g svježih gljiva, narezanih
2 srednji luk, tanko narezan
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
30 g maslaca
150 g goveđe juhe s okusom
pola žličica soli
1 žličica Worcestershire umaka
30 g brašna
200 ml kiselog vrhnja
250 g tjestenine
Kako pripremiti biftek stroganoff?
Narežite govedinu poprečno na trake. Kuhajte gljive, luk i češnjak na maslacu u tavi na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok luk ne omekša pa maknite s tave.
Kuhajte govedinu u istoj tavi dok ne porumeni. Umiješajte 100 ml juhe, sol i Worcestershire umak. Zagrijte do vrenja i smanjite toplinu. Poklopite i pirjajte 15 minuta.
Umiješajte preostalih 50 g juhe u brašno i umiješajte u smjesu govedine. Dodajte smjesu luka i zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Prokuhajte i miješajte 1 minutu. Umiješajte kiselo vrhnje i zagrijte dok ne bude vruće (nemojte kuhati). Poslužite preko rezanaca. Biftek stroganoff je gotov, uživajte!
403 Forbidden