Recept i priprema /

Kako se priprema biftek Stroganoff?

Image
Foto: Pixabay

Sa svojim mekim komadima govedine obloženim slatkim kremastim umakom i posluženim preko sloja rezanaca s maslacem, nije ni čudo što je biftek stroganoff takav hit.

23.11.2022.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Uz sav taj okus, mogli biste pretpostaviti da je biftek Stroganoff komplicirano jelo, ali zapravo je sasvim suprotno. Pogledajte kako se priprema biftek stroganoff.

Biftek stroganoff sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 odrezak od goveđeg filea
  • 200 g svježih gljiva, narezanih
  • 2 srednji luk, tanko narezan
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 30 g maslaca
  • 150 g goveđe juhe s okusom
  • pola žličica soli
  • 1 žličica Worcestershire umaka
  • 30 g brašna
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 250 g tjestenine

Kako pripremiti biftek stroganoff?

Narežite govedinu poprečno na trake. Kuhajte gljive, luk i češnjak na maslacu u tavi na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok luk ne omekša pa maknite s tave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte govedinu u istoj tavi dok ne porumeni. Umiješajte 100 ml juhe, sol i Worcestershire umak. Zagrijte do vrenja i smanjite toplinu. Poklopite i pirjajte 15 minuta.

Umiješajte preostalih 50 g juhe u brašno i umiješajte u smjesu govedine. Dodajte smjesu luka i zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Prokuhajte i miješajte 1 minutu. Umiješajte kiselo vrhnje i zagrijte dok ne bude vruće (nemojte kuhati). Poslužite preko rezanaca. Biftek stroganoff je gotov, uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo