Recept i priprema /

Kako se priprema biftek Stroganoff?

Image
Foto: Pixabay

Sa svojim mekim komadima govedine obloženim slatkim kremastim umakom i posluženim preko sloja rezanaca s maslacem, nije ni čudo što je biftek stroganoff takav hit.

23.11.2022.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Uz sav taj okus, mogli biste pretpostaviti da je biftek Stroganoff komplicirano jelo, ali zapravo je sasvim suprotno. Pogledajte kako se priprema biftek stroganoff.

Biftek stroganoff sastojci:

  • 1 odrezak od goveđeg filea
  • 200 g svježih gljiva, narezanih
  • 2 srednji luk, tanko narezan
  • 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 30 g maslaca
  • 150 g goveđe juhe s okusom
  • pola žličica soli
  • 1 žličica Worcestershire umaka
  • 30 g brašna
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 250 g tjestenine

Kako pripremiti biftek stroganoff?

Narežite govedinu poprečno na trake. Kuhajte gljive, luk i češnjak na maslacu u tavi na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok luk ne omekša pa maknite s tave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte govedinu u istoj tavi dok ne porumeni. Umiješajte 100 ml juhe, sol i Worcestershire umak. Zagrijte do vrenja i smanjite toplinu. Poklopite i pirjajte 15 minuta.

Umiješajte preostalih 50 g juhe u brašno i umiješajte u smjesu govedine. Dodajte smjesu luka i zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Prokuhajte i miješajte 1 minutu. Umiješajte kiselo vrhnje i zagrijte dok ne bude vruće (nemojte kuhati). Poslužite preko rezanaca. Biftek stroganoff je gotov, uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike