Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se priprema biftek Stroganoff?

Sa svojim mekim komadima govedine obloženim slatkim kremastim umakom i posluženim preko sloja rezanaca s maslacem, nije ni čudo što je biftek stroganoff takav hit.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Uz sav taj okus, mogli biste pretpostaviti da je biftek Stroganoff komplicirano jelo, ali zapravo je sasvim suprotno. Pogledajte kako se priprema biftek stroganoff.

Biftek stroganoff sastojci:

1 odrezak od goveđeg filea

200 g svježih gljiva, narezanih

2 srednji luk, tanko narezan

1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan

30 g maslaca

150 g goveđe juhe s okusom

pola žličica soli

1 žličica Worcestershire umaka

30 g brašna

200 ml kiselog vrhnja

250 g tjestenine

Kako pripremiti biftek stroganoff?

Narežite govedinu poprečno na trake. Kuhajte gljive, luk i češnjak na maslacu u tavi na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok luk ne omekša pa maknite s tave.

Kuhajte govedinu u istoj tavi dok ne porumeni. Umiješajte 100 ml juhe, sol i Worcestershire umak. Zagrijte do vrenja i smanjite toplinu. Poklopite i pirjajte 15 minuta.

Umiješajte preostalih 50 g juhe u brašno i umiješajte u smjesu govedine. Dodajte smjesu luka i zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Prokuhajte i miješajte 1 minutu. Umiješajte kiselo vrhnje i zagrijte dok ne bude vruće (nemojte kuhati). Poslužite preko rezanaca. Biftek stroganoff je gotov, uživajte!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike