Uz sav taj okus, mogli biste pretpostaviti da je biftek Stroganoff komplicirano jelo, ali zapravo je sasvim suprotno. Pogledajte kako se priprema biftek stroganoff.
Biftek stroganoff sastojci:
- 1 odrezak od goveđeg filea
- 200 g svježih gljiva, narezanih
- 2 srednji luk, tanko narezan
- 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 30 g maslaca
- 150 g goveđe juhe s okusom
- pola žličica soli
- 1 žličica Worcestershire umaka
- 30 g brašna
- 200 ml kiselog vrhnja
- 250 g tjestenine
Kako pripremiti biftek stroganoff?
Narežite govedinu poprečno na trake. Kuhajte gljive, luk i češnjak na maslacu u tavi na srednjoj vatri, povremeno miješajući, dok luk ne omekša pa maknite s tave.
Kuhajte govedinu u istoj tavi dok ne porumeni. Umiješajte 100 ml juhe, sol i Worcestershire umak. Zagrijte do vrenja i smanjite toplinu. Poklopite i pirjajte 15 minuta.
Umiješajte preostalih 50 g juhe u brašno i umiješajte u smjesu govedine. Dodajte smjesu luka i zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Prokuhajte i miješajte 1 minutu. Umiješajte kiselo vrhnje i zagrijte dok ne bude vruće (nemojte kuhati). Poslužite preko rezanaca. Biftek stroganoff je gotov, uživajte!