Tiramisu je mnogima omiljeni desert koji je jednostavan za pripremu. Kako se pravi tiramisu? Pratite recept i saznajte kako se pravi tiramisu i to bez pečenja.
Sastojci za tiramisu:
- 200 g šećera
- 1 1/2 šalice mascarpone sira
- šalica vrhnja
- žlica instant espresso kave
- paket piškota
- kakao prah
Kako se pravi tiramisu:
Da biste napravili tiramisu, u veliku zdjelu stavite vrhnje, mascarpone i šećer. Miksajte dok se vrhnje i mascarpone u potpunosti ne sjedine i dobiju gusti šlag. Ulijte kavu u plitku posudu.
Umočite nekoliko piškota u kavu, okrećući nekoliko sekundi dok se lijepo ne smoče, ali ne namoče. Slažite ih u posudu dok ne potrošite polovicu piškota, a zatim premažite polovicu kremastom smjesom. Grubom stranom ribeža naribajte veći dio tamne čokolade. Zatim ponovite slojeve, završivši kremastim slojem. Pokrijte i ohladite tiramisu nekoliko sati ili preko noći. Čuvajte u frižideru do dva dana.
Za posluživanje tiramisu pospite kakao prahom i naribajte ostatak čokolade.