Proces pranja kiselog kupusa može se malo razlikovati od pranja svježeg kupusa, s obzirom na njegovu pripremu i način konzerviranja. Ovdje saznajte kako se pere kiseli kupus kako biste uživali u ovoj zdravoj i ukusnoj namirnici.
Za početak izvadite jednu glavicu kupusa iz posude u kojoj se kiselio i stavite ju u veliku zdjelu kako bi proces pranja bio što lakši. Zatim stavite kupus pod hladni mlaz vode u sudoperu i pustite da voda prođe kroz sve ključne dijelove kako bi se što temeljitije isprao.
Nakon ispiranja stavite kupus natrag u zdjelu i napunite zdjelu vodom. Nakon što ste napunili zdjelu vodom ostavite kiseli kupus u vodi oko 15 minuta. Ovo će definitivno ukloniti višak soli. Ukoliko vam je kupus i dalje previše slan zamijenite vodu i ostavite da se namoči još nekoliko minuta.
Nakon što je kupus omekšao i smanjio se višak soli, isperite ga pod mlazom hladne vode kako biste uklonili preostalu sol i konzervanse. Pazite da isperete svaki list temeljito. Sada kada znate kako se pere kiseli kupus i možete ga koristiti u daljnjoj pripremi jela.