Recept /

Kako se peče janjetina u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Janjetina pripremljena u pećnici savršeno je glavno jelo. Kako se peče janjetina u pećnici?

27.2.2022.
13:24
Pixabay
VOYO logo

Janjetina je ukusno i mekano meso koje treba pravilno pripremiti. Recepti za pripremu janjetine su različiti, donosimo vam recept kako se peče janjetina u pećnici.

Kako biste dobro ispekli janjetinu u pećnici najprije dobro zagrijte pećnicu na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pečenje janjetine trebat će vam veliki pravokutni lim za pečenje u koji može stati but. Janjeći but marinirajte samo sa soli i namažite uljem. Nakon toga stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite oko sat i pola.

Nakon sat vremena izvadite janjetinu iz pećnice i zalijte je s vodom. Uz janjetinu možete dodati krumpir očišćen i narezan na kriške koji ste samo posolili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite janjetinu u pećnicu i pecite oko pola sata na 200°C. Nakon pola sata provjerite janjetinu u pećnici, prelijte meso sa sokovima od pečenja i ponovno vratite u pećnicu.

Pecite janjetinu još pola sata i izvadite iz pećnice. Janjeći but izvadite iz pećnice i izvadite ga iz kalupa za pečenje na tanjur za posluživanje. Janjeći but možete preliti sa sokom od pečenja i poslužiti uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo