Janjetina je ukusno i mekano meso koje treba pravilno pripremiti. Recepti za pripremu janjetine su različiti, donosimo vam recept kako se peče janjetina u pećnici.
Kako biste dobro ispekli janjetinu u pećnici najprije dobro zagrijte pećnicu na 180°C.
Za pečenje janjetine trebat će vam veliki pravokutni lim za pečenje u koji može stati but. Janjeći but marinirajte samo sa soli i namažite uljem. Nakon toga stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite oko sat i pola.
Nakon sat vremena izvadite janjetinu iz pećnice i zalijte je s vodom. Uz janjetinu možete dodati krumpir očišćen i narezan na kriške koji ste samo posolili.
Vratite janjetinu u pećnicu i pecite oko pola sata na 200°C. Nakon pola sata provjerite janjetinu u pećnici, prelijte meso sa sokovima od pečenja i ponovno vratite u pećnicu.
Pecite janjetinu još pola sata i izvadite iz pećnice. Janjeći but izvadite iz pećnice i izvadite ga iz kalupa za pečenje na tanjur za posluživanje. Janjeći but možete preliti sa sokom od pečenja i poslužiti uz prilog prema želji.