Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Pekmez recept /

Kako se od smokve radi pekmez?

Smokva se može iskoristiti kako bi se napravio pekmez. Pratite recept i iskoristite smokvu za ukusan pekmez.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Domaći pekmez od smokve idealan je za namaz na kruhu, dodatak jelima ili slasticama. Kako pripremiti pekmez od smokve?

Sastojci:

1 kg svježih smokava

500 g šećera

Sok i naribana kora 1 limuna

1 štapić vanilije

Kako biste pripremili kvalitetan pekmez od smokve, operite smokve, uklonite peteljke i narežite ih na manje komade.

U velikoj posudi, pomiješajte narezane smokve sa šećerom. Dodajte sok i naribanu koricu limuna te, po želji, unutrašnjost štapića vanilije.

Zagrijavajte smjesu na srednjoj vatri, povremeno miješajući. Kada se šećer počne topiti, smanjite vatru i kuhajte lagano oko sat do dva, dok smokve ne postanu mekane i dobijete konzistenciju pekmeza.

Povremeno miješajte kako biste spriječili da se pekmez zalijepi za dno posude i spriječili pregrijavanje.

Kako biste provjerili konzistenciju, kapnite malu količinu pekmeza od smokve na hladan tanjur. Ako se stvrdne i ne razlijeva se previše, pekmez je dovoljno kuhan.

Skinite posudu s vatre i ostavite pekmez da se malo ohladi. Prebacite pekmez od smokve u čiste staklenke dok je još topao. Zatvorite staklenke i okrenite ih naopako kako biste stvorili vakuum.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike