Kuharica / Kako se kuha pir? Kako se pravilno kuha pir?

Image
Foto: Pixabay

Pir je vrlo ukusan i hranjiv, ali potrebno ga je pravilno pripremiti. Saznajte kako se kuha pir.

29.8.2023.
15:11
Pixabay
VOYO logo

Kuhanje pira je poprilično jednostavno, jedino što uzme dobar dio vremena je priprema prije samog kuhanja pira. Obavezno ju je napraviti kako bi se pir mogao pravilno skuhati, inače će ostati tvrd i nejestiv.

Namočite pir u vodu najbolje preko noći ili minimalno na 8 sati. Dobro ga isperite i zatim ga uspite u lonac s vodom, koristeći omjer od 3 dijela vode prema 1 dijelu pira, što znači da na 3 litre vode ide 1 kilogram pira. Po želji možete dodati malo soli u vodu za malo okusa, ako ne volite čisti okus pira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da pir prokuha, a zatim smanjite vatru i nastavite kuhati. Kuhajte oko sat vremena i potom poslužite.

Možete ga jesti takvog kakav jest ili dodati malo maslaca i onda poslužiti s omiljenim povrćem. Kuhani pir se također može dodati u pržena jela, juhe i variva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo